četvrtak, 23. travnja 2015.

Greyrock Mountain

Greyrock Mountain
Poudre Canyon, Colorado
Visina: 2320 m
Datum: April 19, 2015 god.
Album


Greyrock Mountain.
Greyrock Mountain, aprila 2014 godine (Reportaza) bila je planina u sasvim drugacijem ruhu nego  sto nam se predstavila aprila ove 2015 godine. Proslogodisnja slika bila je sasvim drugacija, proljece je bilou punom jeku, idilicne slike paskvala, uskrsnog cvijeca bile su prisutne skoro na svakom koraku. Ovogodisnja slika bila je sasvim drugacija, posljednji proljecni snjegovi kompletno su promijenili sliku i ucinili ovu malu 12 kilometara dugu turu puno interesantnijom.




Sve pocinje u samom kanjonu.

April je po snjeznim padavinama jedan od najaktivnijih mjeseci u Koloradu, zauzima drugo mjesto iza mjeseca Marta. Ono sto je zanimljivo za ovu godinu jeste da je Mart bio jedan od najsusnijih mjeseci tako da snijega skoro i nije bilo. Vec se pocelo strahovati od susnog ljeta sto bi moglo rezultirati katastrofom od velikih pozara. Jedan takav scenario je vidjen u dva navrata kada je skoro cijelo ovo podrucje jednostavno bilo sprzeno do korijena.

Siluete koje su ostale poslije velikog pozara.

Proslogodisnja mala tura na West White Pine Moutain (Reportaza) nalazi se samo dvadesetak kilometara od Greyrock Mountain bila je mali podsjetnik o kakvoj ekoloskoj katastrofi je rijec. (vidi)

Proljece u Koloradu.
Ovoga puta drustvo mi je pravila Wendy, njena prva godina u Koloradu poslije prelaska iz Kalifornije, i naravno kao i mnogi drugi koji dodju u Kolorado postala je zaljubljenik u Roki planine.
Velike snjezne padavine zadrzale su nas u Front Range, i na nizim vrhovima, Ponovni izlazak na Greyrock Mountain u ovom ambijentu bio je sasvim novi dozivljaj i drugacije iskustvo od onog proslogodisnjeg.

Siva stijena konacno na vidiku.

''Selfie'' kao obavezan ritual svih planinskih tura.

Dio ispod samog vrha, tragovi pozara su na svakom koraku.

Sasvim drugaciji pejsaz nego predhodne godine.

Malo jezerce, jos uvijek zaledjeno, ispod samog vrha.

Wendy u ulozi pozera.

Zavrsni dio.

Brda iznad Fort Collins-a.

Negdje ispod samog vrha.

Vrh sive stijene.

Naravno, slika sa vrha.

Album sa slikama:




0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.