ponedjeljak, 13. siječnja 2014.

Black Mountain

Black Mountain
Visina: 3278 m / 10756 ft
Front Range, Colorado
Datum: Januar 12, 2014 god.

Black Mountain
Black Mountain je jos jedna mala slatka planina koja se krije u zaledju novog državnog parka u Koloradu. Iako se nalazi izvan parka ili bolje rečeno na samoj granici sa parkom, najatraktivniji i najbolji pristup ovoj planini vodi upravo kroz ovaj park. Prilikom prve posjete parku prije mjesec dana ovaj vrh našao se na listi planina za ovu zimu u slicaju lošeg vremena i pristupu nekim od udaljenijih planina. Relativno mala udaljenost od nekih šezdest kilometara od Denvera, predstavljala je više nego idealnu destinaciju za ovaj vikend.


 Lions Head
Planina je još uvijek jako nepoznata širem krugu planinara, pa samim time i nije bila često posjećena, ali otvaranjem ovog parka omugućen je mnogo lakši i kraći pristup planini, pa mnogo toga vezano za ovu planinu će se promijeniti. Mreža staza koje su tek izgradnje u posljednjih godinu dana velikom dijelom pokrivaju ovaj park do glavnih atrakcija kao što su Lion Head, Elk Vodopadi i nekoliko stijena za penjanje. 



Put ili staza prema vrhu Black Mountain zavšrava kod starog napuštenog rudnika, da bi se poslije toga pravac morao tražiti preko strme padine kroz šumu i šipražje. Osim nekoliko stijena koje smo uspjeli zaobići nije bilo većih prepreka za izlazak na vrh ove planine. Skoro 8 kilometara u jednom pravcu sa malo više od tisuću metara savladane nadmorske visine bila je odlična kondiciona tura. Iako se vrh planine nije izdizao iznad šume ipak se moglo vidjeti da u susjednom planinskom vijencu divlja nevrijeme i da je za ovaj vikend Black Mountain bio više nego odličan izbor.














Album sa slikama:

0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.