srijeda, 8. siječnja 2014.

Wilds Peak & Bill Couch Mt.

Zimska idila u brdima oko Denvera...

Wilds Peak (2,282m / 7,487ft)
Bill Couch Mt. (2159m / 7082ft)
Front Range, Colorado
Datum: Januar 05, 2014

Pogled sa vrha Wilds Mt.

Loše vrijeme u visokim Roki planinama….nema problema, uvijek je dostupan tzv. Front Range i bezbroj vrhova iznad 2000 metara. Planovi za vikend su uvijek  vezani za vrhove iznad 4000 metara, ali zahvaljujući zimi i vremenskim nepogodama, uvijek se dobije prilika za upoznavanjem sa manjim, ali nimalo ljepšim ili atraktivnijim planinama. Vrijeme ovog vikenda bilo je perfektno dizajnirano za posjetu ovom jako popularnom gradskom  sistemu staza koje vode na nekoliko vrhova iznad 2000 metara.





Noć prije snijega i nevremena priroda je tokom zalaska sunca napravila veličanstvenu predstavu, ali istovremeno za dvanaest sati temperatura je sa 15° C spala na -15° C.
Bez obzira na vrijeme i hladnoću, atmosfera je bila više nego idealna za ovu malu pripremnu turu koja nas je odvela na dva vrha čija visina za Colorado nije toliko značajna.
Petnaest kilometara uz skoro 800 metara nadmorske visine bila je odlična pripremna tura uz jednu fantastičnu zimsku idilu samo dvadesetak kilometara od samog centra Denvera. Niske temperature i snijeg nisu zaustavila istinske zaljubljenike prirode i planina, tako da naša grupa nije bila jedina na ovim stazama.




















Album sa Slikama:





0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.