srijeda, 11. svibnja 2011.

Mt. Hope and Mt. Quail

Proljece u Koloradu


Mt. Hope  (13933 ft / 4247 m)
Mt. Quail   (13461 ft / 4103 m)


Negdje gore naziralo se odrediste.


Dolaskom maja konacno kao da je i proljece zvanicno potvdilo svoj dolazak i u ovaj dio svijeta. Iako je zima u Denveru i drugim mjestima na manjim nadmorskim visinima relativno bila blaga i bez vecih padavina, u planinama stanje je potpuno drugacije. Organizacija koja se bavi pracenjem i biljezenjem snjeznih padavina (SNOTEL), u svojim posljednjim izvjestajima govori o 160% , a u nekim dijelovima drzave cak i 200% vise snijega nego u prosjecnim ili ''normalnim' godinama''.


Pogled je bivao sve bolji svakim osvojenim metrom.

Vec duze vremena Mt. Hope se nalazi na mojoj listi zelja, ali izgleda da se u ovom slucaju obistinila stara narodna, da nije kad je receno vec kad je sudjeno, a slucaj je htio da u ovom dijelu Sawatch Range  bude mjesto proljecnog okupljanja tz. ''Spring Gathering'' planinara iz Kolorada koji su clanovi popularnog sajta www.14ers.com.

Kimo na strmom dijelu izlaska iz sume.
Vecina ucesnika je otisla na drugu stranu prema drugim vrhovima, dok smo ja i Kimo imali u planu Mt. Hope i mozda Mt. Quail ako budemo imali volje i snage za dvije planine. Nismo se prevarili, jer pored nas dvojice i jos jednog para nikoga nije bilo na planini, tako da smo taj dan imali Mt.Hope i Mt. Quail za sebe.
Bob na grebenu iznad  "Finn Coulair"
 Poslije vise od dvanaest sati ''uzivanja''posebno u povratku gdje smo ponavljali lekcije iz gradiva koje se zove Postholing, konacno smo bili na sigurnom i tvrdom terenu. Ovo kao da je bila najava jos jedne uspjesne sezone u Coloradu Rockies.    
Huron Peak (14012 ft / 4271m) dominira horizontom.

''Southeast Ridge'' Jugoistocni greben  koji nas je doveo do vrha,
slikano sa sedla izmedju Mt. Hope i Mt. Quail.

Sa visinom od 4247 metara Mt. Hope spada u tzv."centennial'' vrhova i rangiran je kao 64-ti najvisi vrh u drzavi Kolorado.
Bez obzira na visinu jos uvijek odolijeva naletima vjetra.

Panorama sa vrha Mt. Hope.


Pogled prema nekoliko ''fortinersa'' smjestenih u Sawatch Range.


Kimo u toku silaska sa Mt. Hope i prelaska na Mt. Quial.

Vise slika:




0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.