srijeda, 18. svibnja 2011.

Mount Silverhills

''A Walk in the Clouds''
Mount Silverhills
Visina:13822 ft / 4213 m
Front Range, Colorado

Mount Silverhills je jos jedan ''centennial'' vrh, sto znaci da spada medju stotinu najvisih planina ili vrhova u drzavi Kolorado. Sa visinom od 4213 metara  nalazi se skoro na dnu liste, tacnije na 96 mjestu. Uspon na ovu planinu u dobrim ljetnim vremenskim uvjetima ne predstavlja neki veci izazov, dok je zimi i u rano proljece malo drugacije posebno zbog vjetra koje stalno prisutan na ovom dijelu tzv.  kontinetalne podjele ovoga kontinenta. Planina je dobila ime po jednoj plesaci iz obliznjeg rudarskog gradica Bucskin Joe u vrijeme zlatne groznice, a bila je poznata po tome sto je nosila srebrene cipele pa vjerovatno tako potice i samo ime planine.
''Srebrene'' padine Hoosier Ridge i Mt. Silverhills u daljini.


Jutro nije obecavalo da ce dan koji tek poceo biti prijateljski  naklonjen prema nama. Ja i moj prijatelj Tommy bili smo jedini na planinini toga jutra, ako je suditi po tome sto je nase auto bilo jedino na parkingu. Na samom pocetku ''staze'' koja je bila pokrivena sa dva, tri metra snijega docekala nas je magla. Snijeg koji je padao predhodne noci pokrio je tragove planinara i skijasa iz predhodnih dana, ali naoruzani sa ''snowshoes'' prvih par kilometara prolaska kroz sumu nije predstavljao problem. 



Izlazakom iz sume magla je pocela da iscezava pod prvim jacim suncevim zrakama. To je bio dobar znak jer kretanje po ovim vrletima bez dobre vidljivosti i nije dobra ideja. Oblaci su bili ispod nas sto je davalo prelijepu sliku okolnim vrhovima u takvom ambijentu. Onog trenutka kada smo izasli na pocetak Hoosier grebena, koji je vise licio na blago zaobljene visoravni mogli smo vidjeti Mt. Silverhills u daljini. Ostatak puta je mogao se naslutiti iako nije bili staze koja bi se mogla pratiti, pokusali smo naci najkraci put, izbjegavajuci snijeg i poneku ''strehu'' koje su se nagomilale na istocnoj strani grebena. Jos jedan lijep dan u Colorado Rockies!



Mt. Quandary

Mala fotoreportaza sa vise slika, ispod:  :
































0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.