subota, 1. travnja 2017.

Grizzly Peak

Grizzly Peak
Visina: 4034 m
Cupid Peak
Visina: 3998 m
Front Range, Colorado
Datum: Mart 19 2017 god.

Izlazak sunca iznad Torreys Peak.
Kraj zime obiljezili smo jednim laganim usponom na Grizzly Peak a uz to smo morali preci preko jos jednog rangiranom vrha, Cupid Peak. Ovo je bio moj treci izlaz na ove planine, ali ovom prilikom sakupio sam ekipu koja je u proteklih nekoliko godina bila moj cesti saucesnink u pohodu prema mom licnom cilju 500 vrhova preko cetiri hiljade metara u Roki planinama. U rijetkim prilikama smo bili svi zajedno na nekoj od tura, ali vecinu mojih uspona neki od ovoh ljudi bili su moji partneri. 

Lagano zagrijavanje na visoravni iznad Loveland prevoja.
Iako je prognoza vremenabila jako optimisticna, ipak smo naisli na jak i hladan vjetar. Nas cilj bio je Torreys Peak, jedan od fortinetra koji se nalazi na samoj kontinentalnoj podjeli ali ipak morali smo prilikom izlaska na Grizzly Peak obustaviti dalji uspon, Nekom drugom prilikom, ipak je to u nasoj avliji pa se mozemo vratiti kada se ukaze dobra prilika i vrijeme za to. To je jedan od pravaca koji mi nedostaje da upotpunim uspon na Torreys Peak sa svih strana svijeta.
Roki planine.
Ipak, bez obzira sto smo bili uskraceni za glavnu nagradu imali smo premijernu priliku da uzivamo izlasku sunca na visini od 3500 metara, nesto sto jednostavno treba dozivjeti i svjedociti. Ova dva vrha su cesto puta odlicna prilika za pripreme, pocetak i kraj sezona, jednostavno jedne od najpopularnijih planinarskih staza u Koloradu.
Jay prilikom silaska sa Cupid vrha.
Brian  na prilazu Cupid Peak.
Vjetrovi Grizzly planine.
Prije samog vrha u par navrata razmisljali smo da se vratimo, ali smo ipak izdrzali, mada smo bili prepusteni udarima vjetra pa tako da se namece pitanje samo po sebi, da li zaista vrijedi planinariti u ovakvim uslovima? 
Bez obzira na vjetar bila je odlicna prilika obiljezimo odlazak zime i dolazak proljeca jer tada se desavaju najbolje tura, vrijeme za kuloare i snjezne uspone.
Zavrsni dio prema vrhu.
 Neumorni i vjecno mladi Jay u akciji.
Pogled sa vrha prema Cupid Peak.
Ekipa na vrhu.

Album sa slikama:

Grizzly Peak

0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.