četvrtak, 23. veljače 2017.

West Mt. Gessler i East Mt. Gessler

West Mount Gessler
Visina: 13301 ft / 4054 m

East Mount Gessler
Visina: 13380 ft / 4078 m

PT 13001
Visina: 13001 ft / 3962 m

Sawatch Range, Colorado
Datum: 10 Oktobar 2016 god.

Gessler planine u pozadini.
Jos jedna jako interesantna tura u Sawatch Range, ovaj put postavili smo zadatak da izadjemo na tri vrha prije nego zima i snijeg onemoguce prilaze ovom planinama. Dobili smo vise nego sto smo ocekivali, barem u mom slucaju, jer nisam se nadao da cemo se susresti sa ovakvim krajoliko i ljepotom. Ovaj dio ovog vijenca zaista mi je je priredio jedno ljepo iznenadjenje, valjda zato sto se lijepe stvari desavaju onda kada se najmanje nadamo. Pored mene i Brajana imali smo jos jednog clana posade a to je Derek, koji se povremeno ubaci u nase planove. 


Svitanje u Roki planinama.
 Linkins Lake
Pocetak oktobra i prvi nagovjestaji da zima dolazi bili su samo dodatni zacin ovom prelijepom danu u vrletima Roki planina, Negdje nakon 3-4 kilometra relativno lakog uspona susreli smo se sa Linkins Lake, zaista prelijepim planinskim jezerom koje tokom ljeta privlaci mnogo izletnika i planinara. 
Mada za nas tu nije bilo stajanja, nase prvo odrediste nalazilo se neposredno iznad jezera tako da smo se bez veceg zadrzavanja zaputili prema grebenu koji ce nas odvesti do dva prelijepa vrha.
 Grizzly Peak
 Brajan na obrocima planine Gessler.
 East Gessler Mountain.
Elk Mountains.
 Linkins Lake vidljiv sa grebena.
Oktobar je je jedan od najljepsih mjeseci za planinarenje u Koloradu, vrijeme stabilno, temperature idealne , upravo tako je i bilo ovaj dan. Studirajuci karte i mape, ucinilo mi se kao da bismo mogli jako uspjesan dan sa dva, tri vrha sto se upravo i desilo. Ja uvijek mojim prijateljima ovdje u Koradu govorim kako smo mi jako razmazeni u planinarskom svijetu, gdje imamo mogucnost da bez vecih problema izadjemo na dva ili vise vrhova tokom jednog dana, u to ime zivio Kolorado.
Dan kakav smo samo mogli pozeljeti.
 Greben na koji izasli iz pravca jezera.
Uz jedno lijepo druzenje sa ova drugara i zaista prelijepe planine ispunjen je jos jedan planinarski san u Roki planinama. Bolje nije moglo, tri vrha u jednom danu je nesto sto se rijetko gdje moze naci, tako da se ne zalimo ili ne hvalimo idemo dalje sa planinarskim avanturama u Koloradu a i dalje.
 Interesantan teren prema vrhu W, Gessler Mt.
 Ispod samog vrha.
 Silazak za prvog vrha prema sedlu.
 Twinning Peak.
Sljedeca stanica, East Gessler Mt.
 Brajan kao sjenka uvijek u pozadini.
 Derek na vrhu Istocne Gessler planine.
 Lost Man Lake.
 Prelijepo jezero, Lost Man Lake.
 Williams lanine se naziru na horizontu.
Derek tokom uspona na PT 13001
 Ekipa na vrhu.
 Pogled na Lost Man Lake i Gessler Planine.
 PT 13001
Panorama sa vrha.

0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.