subota, 3. rujna 2016.

Buffalo Peaks

West Buffalo Peak
Elevation: 13326 ft/ 4062 m

East Buffalo Peak
Elevation: 13300 ft/ 4054 m

Mosquito Range, Colorado
August 23, 2015


Dvije planine koje nose isto ime a dijele se na zapadni i istocni vrh, bile su meta ovog prelijepog avgustoskog dana. Planine se nalaze u centralnom dijelu drzave Kolorado i cine dio lanca planina koje se zovu Mosquito Range. Daleko od interesovanja sirokih masa koje hrle prema vrhovima od nekih vrhova iznad 14000 fita, dalo nam je priliku da danas ove planine imamo samo za sebe. Samo rijetki ili oni stvarni ljubitelji Roki planina zalaze u malo poznate dijelove u zelji za otkrivanjem novih planina i uzivanjem u novim horizontima.


Buffalo Peaks


Buffalo Wilderness pruza veliki potencijal za samocu, tako je bilo i ovog dana, pored mene i Briana vise nikoga nismo mogli vidjeti u ovoj netaknutoj ljepoti koja se nazali tek nekih 150 kilometara od najveceg grada u Koloradu, Denvera. To je bio razlog vise za uzivanjem u ovom laganom pohodu na ova dva vrha. Mosquito Range je poznat po bezbroj napustenih rudnika, visokih planinskih prevoja, po masama ljudi koji planinare na jedan od pet tzv. ''fortinera'' ali takodje po netaknutoj prirodi.


Mogli smo i sami uvjeriti u ove podatke na samom pocetku, jer staza skoro da nije ni postojala, ali nase odrediste bilo je vise nego ocigledno. Nakon par sati hodanja kroz sumu konacno smo izasli iznad rastinja i nasa dva vrha postala su vidljiva. Iako spadaju u grupu nizih planina iznad cetiri hiljade metara ova dva vrha ispunila su nasa ocekivanja. +





































0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.