subota, 9. rujna 2017.

Turner Peak

Turner Peak
Visina: 4033 m / 13232 ft
Sawatch Range, Colorado
Maj 14, 2017 god.


Turner Peak.
Turner Peak je za mene bio potpuna nepoznanica, ali prehodni uspon na Gladstone Ridge otvorio nam je neke vidike u ovom lancu planina pa je tako i ovaj vrh zapao za oko. Imali smo jako dobar pogled prema planini i mogli smo vidjeti kojim pravcem  bi mogli doci do vrha a da pri tome ne budemo u nevolji sa vec podobrano raskravljenim proljecnim snijegom. Prilaz planini je bio puno jednostavniji nego predhodne ture, cijelo podrucje je bilo u drzavnom vlasnistvu pa tako nismo problema kao predhodne ture oko zaobilazenja privatnih posjeda. 


Pelijep proljecni dan bio je kao idealan za danasnju malu avanturu, gdje smo bili okupani suncem, i to ne obicnim nego onom specificnim za Kolorado u ovo doba godine. Iako je staza bila prekrivena snijegom tokom cijelog uspona. ipak uz pomoc GPS nismo imali problema sa navigacijom prema vrhu.
Kao i nekih predhodnih tura i u ovoj moji saucesnici bila su dva Brajana, znaci stara i poznata ekipa u nekim novim vrletima i prostranstvima. Osim visine koja je uvijek prisutna kao stalni izazov za ovu turu moglo bi se reci da je vise bila rekreativnog i pripremnog karaktera za nastupajuce ljetne avanture.




















ALBUM SA SLIKAMA:

Turner Peak

0 komentari:

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.