Tuesday, June 24, 2014

Torreys Peak

Torreys Peak
Visina: 4349 m / 14267 ft
Front Range, Colorado
Datum: Juni 08, 2014
#11
Album sa Slikama.

Kelso greben, Juni 2014

Torreys Peak zajedno sa Greys Peak cini dva najpopularnija i najposjecenija vrha u Koloradu iznad cetiri tisuce meatara. Postoji desetak pravaca prema vrhu ove planine, ova ruta pod imenom Kelso greben jedna  je najatraktivnijih. Kelso greben dobio je ime po istoimenoj planini Kelso Mountain, i takodje povezuje ove dvije planine. Prvi uspon na Torreys Peak biio je standardnim pravcem kojim vecina planinara dodje do vrha. Uvijek je postojala zelja za povratkom u ovaj dio sa namjerom i ciljem da se dodje do vrha ovim grebenom.

Tuesday, June 10, 2014

Mt. Goliath

Mount Goliath
Visina: 3723 m / 12216 ft
Front Range, Colorado
Datum: Juni 01, 2014
Moja Summitpost stranica
Album sa Slikama.


Goliath Peak se nalazi neposredno ispod Mt. Evans, puno vise i poznatije planine nedaleko od Denvera. Planina se nalazi u sastavu tzv. Mount Evans Wilderness a ono sto ovu planinu cini interesantnom i posebnom jeste da sama planina cini botaniciku bastu. Goliath Peak je dom stotinama stabala bristlecones jelke, za koje smatra za jedno od najstarijih zivih organizama na planeti. Najstarije drvo u ovom parku staro je nesto vise od dvije tisuce godina. Bristlecone pine ili kako se na nasim prostoria naziva Munika, opstaje, raste i ''zivi'' tisucama godina u ekstremnim uslovima i na visinama preko 3600 metara.

Saturday, June 7, 2014

Fox Mountain

Fox Mountain
Visina: 3329 m / 10921 ft
James Peak Wilderness
Datum: Juni 01, 2014
Summitpost stranica.
Album sa Slikama.


Fox Mountain je vrh smjesten u jednom lijepom okruzenju pored St. Mary's jezera u jednom dijelu James Peak Wilderness. Vecina planinara u pohodu prema nekim visim vrhovima u ovoj parku jednostavno iz nepoznavanja parka zaobilazi ovu planinu. St. Mary's jezero sa malim glecerom je jedno od najposjecenih mjesta u Roki planinama.
Kratka ali slatka tura pruzila je vise od ocekivanja, ljepota je na svkom koraku, svuda oko nas, samo je svi ne vide.


    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.