Saturday, April 26, 2014

Greyrock Mountain

Greyrock Mountain
Front Range, Colorado
Visina: 2320 m / 7613 ft
Datum: April 18, 2014
Greyrock Mountain, as the name suggests, is a large outcropping of gray granite located above the Poudre Canyon west of Fort Collins. But this is no ordinary granite outcropping. It is a huge, tent-shaped pyramid of stone that rises over 600 feet above the grassy meadow at its base. Local residents have always admired the landmark, both for its scenic setting and its unusual size and shape. But among hikers seeing Greyrock for the first time one emotional response seems to dominate: almost everyone experiences an overpowering urge to climb to the top.

Thursday, April 17, 2014

West White Pine Mountain

West White Pine Mountain
Front Range, Colorado
Visina: 3141 m / 10305 ft
Datum: April 06, 2014 god.West White Pine Mountain je nekada bila odlična jesenja tura za sve ljubitelje planina i planinskih staza. Tako je bilo do ljeta 2012 godine kada je vatrena stihija progutala na stotine kvadratnih milja i iza sebe ostavila teren koji vise liči na kataklizmičke prizore ili slike sa neke druge planete. Ipak, sa snijegom i prelijepim proljetnim danom kada se kontrasti prirode popudaraju na jedan čudesan način, i kada ništa nije savršeno a sve je savršeno na kraju dana ipak smo bili u isto vrijeme sretni i tužni zbog slika i prilika koje smo vidjeli. Proći ce mnogo zima i ljeta prije nego se sve sto je uništeno obnovi, ali će se obnoviti sa nekim novim generacijama da uživaju u ponovnoj ljepoti ovih vrleti.
Nekada i Sada

Sunday, April 13, 2014

Iztaccihuatl, Mexico

Iztaccihuatl, Mexico
Visina: 5230 m / 17159 ft
Datum: Februar 08, 2014
Summitpost Page.

''Popo'' i ''Izta'' iz ptičije perspektive.

''Popocatepetl i Iztaccihautl'' je legenda koja objašnjava porijeklo ova dva dva vulkana u blizini najvećeg meksičkog grada, Mexico City. Prema mitologiji Asteka, ova dva vulkana nekada su bili mladi zaljubljeni par, Iztaccihautl princeza i Popocatepetl ratnik. Azteci su ovaj vulkani nazvali ''The White Woman", Žena u bijelom, što je jednostavno za razumjeti kada se planina gleda sa zapadne strane i naravno kada je prekrivena snijegom.


    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.