Wednesday, January 29, 2014

Ruby Mountain


Cooper Mountain (3899 m / 12927 ft
Front Range, Colorado
Datum: January 25, 2014 god.

Pogled sa vrha Ruby Mt.

Ruby Mountain laka i jednostavna planina za uspon tokom ljeta pokazala je sasvim drugolice u ovom zimskom usponu. Put koji vodi u podnožje planine obično je zatvoren sa prvim snijegom, pa samim time prilaz planini je duži za koji kilometar. Tokom zime najsigurniji pravac prema vrhu vodi preko juznozapadnog grebena i preko Cooper Mt. 3899 m. imenovanog ali ne i rangiranog vrha. To je uparvo bio i naš plan za izlazam Ruby Mt.

Thursday, January 23, 2014

Quandary Peak

Zimski uspon na Quandary Peak.
Visina: 4348m /14265 ft.
Rank: 13 od 53
Ten Mile Range, Colorado
Datum: Januar 18, 2019 god.

Quandry Peak 

Quandary Peak je jedan od najpopularnijih ''fortinera'' u Koloradu, sa visinom od 4348 metara zauzima nimalo zavidno trinaesto mjesto na listi najviših vrhova ove države. Zbog jednostavne  pristupačnosti ova planina dostupna je tokom cijele godine i sigurno da je jedan od najčesće penjanih vrhova preko četiri hiljade metara na sjevernoameričkom kontinentu. Svakog januara grupa planinara organizuje otvoreni uspon na ovaj vrh, pa je to dobra prilika da sretnu stari znanci sa planine,a takodje je odlična prilika za upoznavanjem sa novim ljudima. 

Monday, January 13, 2014

Black Mountain

Black Mountain
Visina: 3278 m / 10756 ft
Front Range, Colorado
Datum: Januar 12, 2014 god.

Black Mountain
Black Mountain je jos jedna mala slatka planina koja se krije u zaledju novog državnog parka u Koloradu. Iako se nalazi izvan parka ili bolje rečeno na samoj granici sa parkom, najatraktivniji i najbolji pristup ovoj planini vodi upravo kroz ovaj park. Prilikom prve posjete parku prije mjesec dana ovaj vrh našao se na listi planina za ovu zimu u slicaju lošeg vremena i pristupu nekim od udaljenijih planina. Relativno mala udaljenost od nekih šezdest kilometara od Denvera, predstavljala je više nego idealnu destinaciju za ovaj vikend.

Wednesday, January 8, 2014

Wilds Peak & Bill Couch Mt.

Zimska idila u brdima oko Denvera...

Wilds Peak (2,282m / 7,487ft)
Bill Couch Mt. (2159m / 7082ft)
Front Range, Colorado
Datum: Januar 05, 2014

Pogled sa vrha Wilds Mt.

Loše vrijeme u visokim Roki planinama….nema problema, uvijek je dostupan tzv. Front Range i bezbroj vrhova iznad 2000 metara. Planovi za vikend su uvijek  vezani za vrhove iznad 4000 metara, ali zahvaljujući zimi i vremenskim nepogodama, uvijek se dobije prilika za upoznavanjem sa manjim, ali nimalo ljepšim ili atraktivnijim planinama. Vrijeme ovog vikenda bilo je perfektno dizajnirano za posjetu ovom jako popularnom gradskom  sistemu staza koje vode na nekoliko vrhova iznad 2000 metara.


    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.