utorak, 29. ožujka 2011.

Hoosier Ridge

Hoosier Ridge (Visina13352 ft / 4070 m)
Red Peak (A) (Visina: 13215 ft / 4028 m)
21 Mart 2011
Hoosier Ridge je 12 km dug greben koji se proteze izmedju dva prevoja Hoosier Pass i Boreas Pass, a greben se nalazi na linije continentalne podjele,  tzv. Continental Divide sto cini hidrolosku podjelu sjeverno americkog kontinenta. Na grebenu se nalaze tri vrha preko cetiri tisuce metara, najvisa tacka je Hoosier Ridge sa visinom od 4070 metara, drugi vrh koji smo popeli posljednjeg dana zime je Red Peak A sa visinom 4028 metara. Uspon na ove vrhove ne predstavlja neki veci problem, najveci protivnik je u svakom slucaju vjetar koji je stalno prisutan, u nekim momentima brzina je dosezalo preko 65 km sto i nije bilo lose jer cesto puta, posebno zimi doseze i dvostruko vise. Hoosier Ridge ce testirate vase noge u svakom slucaju a za one koji vole otvorene vidike sa bezbroj vrhova na horizontu cini jednu nezaboravnu zimsku turu.
Mosquito Range sa velikim brojem cetverotisucnjaka.

srijeda, 16. ožujka 2011.

Battle Mountain, Rocky Mountain National Park


Battle Mountain, Rocky Mountain National Park
Elevation: 12044 ft / 3671 m


Battle Mountain je pomalo stidljivo smjesten pored Longs Peak pa u toku ljetnih mjeseci cesto puta je zaboravljen. U ovom dijelu Rocky Mountain Nacionalnog Parka, Battle Mt.  je jedan od posljednjih vrhova na kojima nisam bio pa prije ili kasnije morao je doci na red. Svaki dolazak u ovaj dio parka za mene  predstavlja veliko zadovoljstvo, posebno u razlicitim sezonama. Tako je bilo i ovaj put, na moje iznenadjenje bez previse snijega. Visoke temperature neobicno za mjesec mart i vjetar ucinili su svoje. U svakom slucaju jos jedno lijepo iskustvo sa mojim omiljenim Nacionalnim parkom.


Hoces li ti biti sljedeci?
Upozorenje svima koji se upute prema vrhu Longs Peak-a.

četvrtak, 10. ožujka 2011.

Mt. Teewenot ( East Face) 12.325 ft (3.757 m)

Otrgnuto od zaborava......
                             Mt. Teewenot (Face East) 12.325 ft (3.757 m)
                                    Grand Teton National Park, Wyoming
                                           13-16 Avgust 2009god





Teewinot je jedan od glavnih vrhova u vijenac Teton (Teton Range), i bez poredjenja najdostupniji zbog svoje lokacije. Planina se nalazi neposredno iznad Lupino Meadows parkiralista. Iako je puno manji od Grand Tetona, jedini je vrh koji je potpuno vidljiv sa jezera Jenny (Jenny jezero), a cesto puta posjetioci parka misle da je pitanje najvisi vrh u Grand Teton vijencu.

petak, 4. ožujka 2011.

Cotopaxi 5897 m , Ecuador




              Cotopaxi (5897 m) - Uspavana ljepotica

.
Kao surma razlivena po kapcima i obrazima, niz strme padine slijevali su se ledeni komadi, i kao da su se neprimjetno utrkivali, ispucali i nepravilno raspoređeni, onako nabacani jedni preko drugih, jedni protiv drugih. Poput bora na stogodišnjem, suncem izboranom licu, bili su tu da svjedoče o prošlosti i burnim vremenima, neraskidivoj vezi između uspavane planine i ljudi, vezi koja je često puta bila pogubna za ove druge ali svakim novim buđenjem i smirajem bi bila jača, bliža, prisnija i neraskidivija. 

    Text Widget

    Trip reports, videos, and photos from hiking, climbing,and mountaineering adventures in Colorado Rockies and beyond.